In 2022 fietst Cycling for Others voor CRR en HVC. Wat doet HVC eigenlijk? HVC beantwoordt de vraag zelf:

Concrete hulp aan vervolgde christenen
Wereldwijd worden ongeveer 360 miljoen christenen vervolgd om hun geloof. Stichting HVC (Hulp Vervolgde Christenen) wil voor hen een bondgenoot zijn. We zijn dankbaar voor de sportieve inzet van Cycling for Others, waarmee we heel concreet een bedreigde groep christenen kunnen helpen. Deze christenen zijn straatarm en wonen in de Cholistan-woestijn van Pakistan. Tot een aantal jaar geleden waren zij nog hindoeïstisch. Via evangeliste Aster (schuilnaam) zijn zij in aanraking gekomen met het Evangelie. Sindsdien worden zij bedreigd én aangevallen.

Het Levende Water in de woestijn
Evangeliste Aster zelf is geboren in een rijke islamitische familie. Sinds zij door de Heere Jezus is genezen van een ernstige ziekte en tot geloof is gekomen in Hem, probeert haar familie haar te vermoorden. Zij laat zich, ondanks diverse moordpogingen, niet stoppen en blijft het Evangelie delen. 

In deze video legt Aster uit hoe zij haar werk onder de woestijnbewoners is begonnen:


Haar werk wordt, met name door de talrijke moslims in het gebied, op zijn zachtst gezegd niet gewaardeerd. De tegenstand is groot. Ondanks dat blijft Aster doorgaan met haar werk om de arme, hindoeïstische gezinnen te helpen en te bereiken met het Evangelie. Aster: “Ook de hindoes in Pakistan moeten horen over de Heere Jezus. Daarom ben ik in hun gebied gaan wonen en probeer ik hier een lichtend licht te zijn. Ik probeer in deze woestijn mensen te vertellen over het Levende Water.”

Nieuwe gelovigen betalen een hoge prijs
In de video hierboven is te zien hoe de nieuwe gelovigen door hun omgeving worden tegengewerkt. Verschillende christenen moesten midden in de woestijn nieuwe huizen bouwen van modder en mest, omdat hun bestaande huizen waren platgebrand. De vervolging gaat door tot op de dag van vandaag. Eind april 2022 vonden twee baby’s de dood, toen onbekenden brand stichtten in het huisje van christenen. Vader en moeder waren aan het werk op het land, de vier oudste kinderen wisten te ontsnappen. Vader en moeder zijn getraumatiseerd, maar toch zegt vader Sultan: “Hoewel wij onze kinderen verloren hebben, hebben wij eeuwige vrede in onze harten.”

Evangelisatie via school
Aster vertelt over haar werk: “Ik ben een schooltje begonnen voor de hindoekinderen uit de omgeving. Die school groeit als kool. Veel kinderen, en ook hun ouders, zijn blij dat ze eindelijk naar school kunnen en zo kans hebben op een betere toekomst. Op dit moment zitten er op deze school ruim 125 kinderen, verspreid over drie groepen en drie docenten. De groepen zijn eigenlijk te groot. Maar omdat deze kinderen uit arme gezinnen komen, en dus geen schoolgeld betalen, heb ik op dit moment niet genoeg geld om meer docenten aan te nemen. Op deze school krijgen de kinderen christelijk onderwijs en vertel ik over de Bijbel. Op zondag organiseren we evangelisatiebijeenkomsten. Ook kinderen van school komen daar met hun ouders naartoe. We proberen zo eenvoudig mogelijk het Evangelie met hen te delen en hen te vertellen over de Heere Jezus. We mogen vrucht zien op ons werk. Er worden mensen aangeraakt door het Evangelie en de eerste mensen zijn onlangs gedoopt. Dat vervult ons met grote dankbaarheid.”

CFO in actie
Cycling for Others helpt deze kwetsbare nieuwe gelovigen! Dankzij uw steun aan de Fondswerfactie 2022 helpt u op deze twee manieren:

  • Maar liefst 32 vervolgde gezinnen krijgen onder meer nieuwe matrassen, kussens en dekens, omdat hun oude spullen zijn verbrand door brandstichting. Deze families hebben ook aan voedsel gebrek: daarom ontvangt ieder gezin een voedselpakket.  
  • Alle 127 leerlingen op de school van Aster krijgen nieuwe schoolboeken, schriften en nieuwe kleding, waaronder warme kleding voor de komende koude winter. Leerkrachten krijgen salaris. Ook krijgt het schoolgebouw een verfbeurt en kleine reparaties. 

Uw hulp maakt een groot verschil. Steun deze sportieve actie en help de meest kwetsbare vervolgde christenen. Bidt u met ons mee om bescherming en standvastigheid voor deze nieuwe gelovigen? Dank u wel!

Meer over het werk van HVC: www.stichtinghvc.nl