In 2022 fietst Cycling for Others voor CRR en HVC. Wat doet CRR eigenlijk? CRR beantwoordt de vraag zelf:

Hulp aan vluchtelingen
De vluchtelingenproblematiek lijkt te groot en ingewikkeld om opgelost te worden. Overheden en politieke partijen verzanden regelmatig in het politieke steekspel. “Maar wat kunnen we wel voor ze doen?” Op deze vraag geeft Stichting Christian Refugee Relief (CRR) praktische antwoorden. Door niet te kijken naar de problematiek of het systeem, maar naar de mens die er de dupe van is. En wat blijkt? Dan is een helpende hand uitsteken naar de ander op veel manieren mogelijk! En een prachtige christelijke opdracht bovendien.

Missies en hulptransporten
Stichting CRR verzorgt groepsreizen met vrijwilligers (missies) naar de Griekse eilanden, Athene en Bosnië. Tijdens deze missies help je in of buiten de vluchtelingenkampen met bijvoorbeeld het uitdelen van voedsel of kleding, het bouwen van tenten of het verzorgen van sociale activiteiten. In de overvolle kampen is er een structureel tekort aan bijna alles. Stichting CRR verstuurt daarom maandelijks hulptransporten naar de diverse vluchtelingenkampen. Kleding en hygiëneproducten worden landelijk ingezameld via een netwerk aan inzamelpunten en in de CRR opslag te Nieuw-Lekkerland gesorteerd, verpakt en gelabeld. Zo kunnen deze na aankomst van het hulptransport direct uitgedeeld worden. Stichting CRR werkt hierbij nauw samen met lokale stichtingen en organisaties in Griekenland zodat de juiste goederen afgestuurd en uitgedeeld worden.

Help ons helpen?
De (nood)hulp van stichting CRR heeft zich dit jaar flink uitgebreid. Naast ondersteuning van vluchtelingen op de Griekse eilanden, in Athene en in Bosnië zijn door de oorlog in de Oekraïne projecten opgezet in Polen en Oekraïne. Ook ondersteunen wij gevluchte Oekraïense mensen in Nederland. Om al dit werk te kunnen blijven doen zijn veel geld en goederen nodig. Veel ontheemde mensen rekenen op ons. Mogen wij ook op jou rekenen? Voor alle toekomende hulptransporten wil CRR heel graag een koeltrailer aanschaffen. Met deze trailer is het mogelijk de hulpgoederen op de juiste plaats te krijgen en op de terugreis groenten en fruit mee te nemen. Dit kan de kosten van onze hulptransporten aanzienlijk verlagen.

Wij zijn zeer dankbaar dat de sportieve mensen van Cycling for Others dit jaar de tand(wiel)en zetten in dit project. Wij wensen jullie allen een goede en gezegende voorbereiding en hopen dat de achterban ons – door jullie te sponsoren – in staat stelt ons werk voort te zetten. God dank voor gevende harten!

Meer over het werk van CRR: www.christianrefugeerelief.com